11 martie 2024

Peste 80 de mii de semnături, fizice și online, pentru ca Guvernul să întoarcă localităților 50% din taxele și impozitele locale

Primarul Capitalei Ion Ceban a informat jurnaliștii că în municipiul Chișinău au fost colectat peste 80 de mii de semnături, fizic și online, în favoarea inițiativei, care prevede ca 50% din taxele locale să fie întoarse în bugetele localităților.

29 ianuarie 2024

Petiția se bucură de popularitate și este susținută masiv în Chișinău

Peste 14 mii de semnături au fost colectate în primele șase zile a campaniei. Petiția se bucură de popularitate, iar chișinăuienii sprijină inițiativa legislativă, care prevede ca 50% din veniturile localităților să fie întoarse în bugetele locale. 

17 ianuarie 2024

Inițiativa legislativă „50% pentru localități” a ajuns pe masa deputaților

Deputatul Gaik Vartanean a prezentat proiectul de lege, care vizează îmbunătățirea vieții locuitorilor din Chișinău și întregii țări. Propunerea abordează aspecte cruciale privind reforma finanțelor publice locale.

02 ianuarie 2024

Viorel Furdui: Administrația publică locală trebuie să primească încredere și resurse adecvate

Viorel Furdui, directorul executiv CALM, a subliniat într-o emisiune importanța reformei administrativ-teritoriale în Moldova. Furdui a afirmat că administrația publică locală trebuie să primească încredere și resurse adecvate, deoarece sondajele arată încrederea ridicată a cetățenilor în aceasta.

26 decembrie 2023

Ion Ceban: Chișinăul transferă la Stat 23 de miliarde de lei, iar înapoi primește doar 13% din această sumă

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, aduce în atenția publicului situația tensionată în ceea ce privește dezbaterile bugetare la nivel național. El și-a exprimat dezamăgirea față de practica neprietenoasă Guvernului, de a crea prejudicii financiare Chișinăului.

Întoarceți Chișinăului
ce este al Chișinăului

2024

Aici poate fi semnată petiția :

Material informativ creat de Primăria municipiului Chișinău în scopul transparentizării procesului decizional și informării cetățenilor despre activitățile autorităților municipale și gestionarea banilor publici.

Пожалуйста, подтвердите, что вы человек