Ion Ceban: Peste 80 de mii de semnături pentru ca Guvernul să întoarcă localităților 50% din taxele și impozitele locale

Primarul Capitalei Ion Ceban a informat jurnaliștii că în municipiul Chișinău au fost colectate peste 80 de mii de semnături în favoarea inițiativei, care prevede ca 50% din taxele locale să fie întoarse în bugetele localităților.

Viceprimarul Ilie Ceban: 23 mlrd merg la stat și doar 2,8 mlrd revin în Chișinău. Restul le cheltuie Guvernul.

Viceprimarul Ilie Ceban spune că Guvernul cheltuie în interesul său miliardele pe care le încasează, anual, din Chișinău. În opinia lui Chișinăul merită să primească înapoi 50% din contribuțiile sale. Asta ar însemna o sumă de peste 11 miliared lei în fiecare an.

Deputatul Gaik Vartanean a înregistrat inițiativa ”50% pentru Chișinău”

Deputatul Gaik Vartanean a prezentat proiectul de lege, care vizează îmbunătățirea vieții locuitorilor din Chișinău și întregii țări. Propunerea abordează aspecte cruciale privind reforma finanțelor publice locale.

Ion Ceban a explicat cum Statul cheltuie banii chișinăuienilor

Primarul capitalei Ion Ceban inițiază petiția publică și cere Guvernului să returneze Chișinăului 50% din contribuțiile Capitalei la bugetul de stat.

Întoarceți Chișinăului
ce este al Chișinăului

2024

Aici poate fi semnată petiția :

Material informativ creat de Primăria municipiului Chișinău în scopul transparentizării procesului decizional și informării cetățenilor despre activitățile autorităților municipale și gestionarea banilor publici.

Пожалуйста, подтвердите, что вы человек