23 de miliarde pleacă anual în buzunarul Statului

Guvernul scoate din buzunarele locuitorilor Capitalei 23 de miliarde de lei. Banii sunt folosiți pentru a finanța diverse strategii de stat, pentru a întreține aparatul de stat, pentru achitarea salariilor miniștrilor și deputaților, pentru proiecte naționale, folosite ulterior în scopuri politice.

10,2 miliarde lei au plecat la achitarea salariilor miniștrilor, funcționarilor și angajaților în sfera bugetară din toată țara. 

10,2
miliarde

3,4 miliarde lei - compensarea facturilor, la consumatorii din toată țara.  Pentru instituțiile bugetare din Chișinău, Guvernul nu a dat nici un leu

3,4
miliarde

2,2 miliarde lei au plecat din Chișinău în Fondul Rutier, pentru întreținerea și reparația drumurilor publice naționale. 

2,2
miliarde

759 milioane lei au ajuns la proiectul „Satul European”, finanțat cu banii noștri și folosit ca instrument politic de către guvernare.

759
milioane

Întoarceți Chișinăului
ce este al Chișinăului

2024

Aici poate fi semnată petiția :

Material informativ creat de Primăria municipiului Chișinău în scopul transparentizării procesului decizional și informării cetățenilor despre activitățile autorităților municipale și gestionarea banilor publici.

Пожалуйста, подтвердите, что вы человек